Vliegende start voor Meet Up Café

De try-out was overweldigend, vijftig bezoekers kwamen vorige week woensdag naar het Meet Up Café in De Compagnon te Gorredijk. En dat waren er veel meer dan waar organisator Arnold Helmantel op had gehoopt. “Deze opkomst laat zien dat er een sterke behoefte is.”

Het Meet Up Café is een nieuw initiatief, bedoeld om nieuwkomers in Gorredijk en omgeving te laten kennismaken met mensen die er al langer wonen. Helmantel woont zelf in het dorp en merkte om zich heen een terughoudendheid in het leggen van contact met nieuwe inwoners, vooral met de nieuwkomers uit andere culturen. Vanuit zijn werk bij Discriminatiemeldpunt Tûmba en met steun van de gemeente Opsterland besloot hij maandelijks een Meet Up Café te organiseren. “Aan nieuwkomers was er woensdag geen gebrek, maar de Gordyksters waren wat ondervertegenwoordigd. Ik ga nu kijken hoe ik er wat meer mensen bij kan betrekken, wat jongeren vanuit de kerk en misschien de sport.”

De ontmoetingsavond voor lokale inwoners en nieuwkomers wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden in het muziekcafé. “Er is elke keer een thema. Woensdag hebben we het gehad over de liefde en hebben we een lijst gemaakt met onderwerpen voor de volgende bijeenkomsten.”

  • Tekst: RENSKE WOUDSTRA (sa24.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *