Agenda

jan
28
zo
2018
Singer-songwriter Talentstag
jan 28 @ 16:30
Singer-songwriter Talentstag

Muziekcafé de Compagnon gaat samenwerken met Stichting Friesland Pop!
Stichting Friesland Pop is de organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent, organiseert provinciaal overkoepelende evenementen, zoals de Kleine prijs van Fryslân en het Freeze Festival en informeert artiesten en lokale overheden over alles wat met pop, popcultuur en organisatie te maken heeft. Ook houdt Friesland Pop samen met Tresoar het provinciale poparchief bij.

Nu gaat Muziekcafé de Compagnon samen met Friesland Pop samen de Talent Stages organiseren. De eerste vindt plaats op zondag 28 januari. Dit keer met:

Jelle Mulder
Zeer getalenteerde singer-songwriter met een passie voor blues’n soulishe klanken van de jaren 60 tot nu.

Jess Panter
Een veelzijdig zangeres met een passie voor EDM en Urban muziek. Na haar deelname aan Idols bouwde zij al een enorme fanbase op en daar bouwt ze nu vurig op door. Jess Panter staat regelmatig op de planken en met haar powervoice zingt ze dan zonder moeite de songs van o.a. Beyonce, Rihanna, Sia en Anne Marie.

Judy Fires
Judy Fires speelt eigen nummers, afgewisseld met covers, vooral pop en country. Sinds 2013 studeert ze aan de Academie voor Popcultuur. Haar interesse gaat uit naar “oude” muziek en muziek met een verhaal.
Door middel van haar humor en open persoonlijkheid deelt ze tijdens haar optredens deze verhalen met haar publiek.

feb
10
za
2018
RAW MEDICINE
feb 10 @ 22:00
RAW MEDICINE

just what the doctor ordered

De nieuwe band van Dirk Vermeij – Rudy Englebert – Arthur Bont

In plaats van op hun lauweren te rusten, weten de mannen van RAW MEDICINE intussen een stevig aantal bezoekers te trekken met een eigen repertoire, met hier en daar een knipoog naar hun verleden.
De band kwam halverwege 2017 flink in het nieuws op social media vanwege de hernieuwde samenwerking tussen Dirk Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont. De eerste optredens volgden elkaar in rap tempo op, en de recensies liegen er tot op de dag van vandaag niet om.

 

“Dacht je dat Rock & Roll dood was?
Nee hoor, die is springlevend!
Het heet alleen nu anders:
Het heet nu RAW MEDICINE”

De rijke historie van Raw Medicine’s bandleden omvat o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor.

Raw Medicine speelt dampende rock & roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt: just what the doctor ordered!

mrt
9
vr
2018
Arjen Baakman. Piano & Co
mrt 9 @ 22:00
Arjen Baakman. Piano & Co

IT’S PARTY TIME!

Een uitdagende en zingende pianist, een energieke, strakke en groovende drummer een razendsnelle scheurende gitarist en een stralende zangeres met een dijk van een stem zijn de basis van deze zéér interactieve show!
Kortom; deze groep unieke muzikanten spelen alles wat u vraagt!

mrt
22
do
2018
Marathonuitzending
mrt 22 @ 09:00 – mrt 25 @ 12:00
Marathonuitzending

De Gorredijkster Piraten op frequentie 105.6 FM

Live vanuit Muziekcafé de Compagnon vanaf donderdag 22 maart 09 uur tot en met zondag 25 maart 12 uur

Met Henk Wijngaard, Smurfke, Zangeres Hermina en Evening Stars

Mogelijk gemaakt door Muziekcafé de Compagnon en Autobedrijf Jaap de Vries – www.opelaanbod.nl

mei
19
za
2018
Kevin & Andre @ Café De Compagnon
mei 19 @ 22:00
Kevin & Andre @ Café De Compagnon

Kevin en Andre speelden 10 jaar samen in de populaire top­100 band Kevin’s Crew en behaalden leuke successen, zoals een nummer 41­notering in de Nederlandse Top­100 en optredens bij o.a. Giel Beelen op 3FM, RTL4 en Veronica. Met hun duo optreden in het programma ‘Lost in Music’ van Veronica, gooide ze hoge ogen, met een prachtige akoestische vertolking van REM’s ‘Everyboby Hurts’. Presentator Eric Corton: ‘…ik weet dat er veel goeds uit Friesland komt, maar dit is werkelijkwaar verpletterend!’ Kevin en Andre wisten het toen al, hun samenspel is meer dan alleen muziek maken!

…’Het recept’ voor café, feesttent…

Dat gevoel is nooit verdwenen en in 2010 zijn de heren dan ook weer gestart met optreden. Het recept: 2 stemmen, 1 akoestische gitaar en de grootste hits uit de jaren ’70, ’80, ’90 en van nu. Zowel Engels­ als Nederlandstalig. Fans van Kevin’s Crew zullen zeker het ‘KC gevoel’ weer ervaren, maar ze hebben meer in petto! Door de ruime ervaring van beide heren, is hun repertoire bijna oneindig. U roept en zij spelen! Nummers van o.a. The Eagles, Bon Jovi, U2, Golden Earring, De Dijk, Van Dikhout of Marco Borsato, ze worden allemaal gespeeld! Of het nu een café, bruiloft, bedrijfsfeest, jubileum, festival of zaal is, Kevin en Andre maken er gegarandeerd een geslaagde avond van! Ideaal voor alle locaties, groot of klein, binnen of buiten, want het is ‘plug and play’!